sunnuntai 30. marraskuuta 2008

TuuletusventtiilitTuuletusventtiilit, no mitä se nyt niistä kirjoittaa? Ei tosiaankaan mitään suurta, mutta jotain pientä sitä enemmänkin, vai mitä pidätte tästä? Pientä nokea riittää vaikka myytäväksi asti, jos vaan siis ostajia ilmaantuisi.
En tuonne olisi tiennyt kurkatakkaan, jollen olisi juuri samaisia venttiilejä vaihtanut edellisessä veneessämme. Siinä on todennäköisesti muutaman vuoden pienhiukkaskiintiöt kohtuu pienellä alueella, tosin eikös tuo vain todista sen, että ko. malliset tuuletusventtiilit ovat toimivia! Noita samoja venttiilejä on muuten kaikki veneet täynnä, ainakin parilta vuosikymmeneltä, eli niitä on siis tuhansia, ja useimpia tuskin koskaan siivottu.

No mitä niitä putsaamaan, vanhoja hapertuneita muoviosia, eikun vaihtoon vaan. Tällä kertaa ei tarvinnutkaan mennä "oikeaan venetarvikekauppaan", vaan voi edes hiukan oikaista, menemällä Moto
nettiin venetarvikeosastolle. Siellä myydään samaa tuuletusventtiliä muovisella kuvulla n.10€ hintaan. Sisukset ovat siis täysin samat, ruuvireikiä ja ruuveja myöten, joten vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Itse muovista kupua ei siis käytetä, vaan vanhasta otetaan alkuperäinen rst kupu.


Tässä uuden sovittelua ja asennusta. Kiinnityksessä normaalit "Sikarutiinit", ruuvit kiinni ja kupu päälle, ja nauttimaan
lopputuloksesta. Aikaa kuluu "avot 15 minnuuttia, ja siin on puhheet ja kaik". Kerrankin veneessä jokin asia minkä voi vaihtaa, mikä toimii, on helppoa, nopeaa, ja ennenkaikkea edullista.


Jee, siistii, ja vaimoväkikin tykkää.
Puhtaan ilman puolesta, puhtaan valkoisilla venttiileillä... :-)

Ja mitä lie taas seuraavaksi keksitään?

1 kommentti: