perjantai 28. marraskuuta 2008

Vinssien vaihto

Menee hieman paasaamiseksi tämäkin vuodatus, mutta kuten niin usein "sitä kirjoitat mitä syöt ja laulat". No niin asiaan.

Veneessämme oli aussivinssit, Barlow 24:t kaksinopeuksiset, ja todennäköisesti veistämön alkuperäisasennuksena. Käyttökokemuksia kertyi sen verran, että voin sanoa, hyvin toimivat, riittävän kokoisetkin, eli ei tarvinnut ohimosuonet pullistellen pyöritellä. Miksi siis vaihtaa? Jaa... kuinkahan tämänkin hankinnan osaisi perustella tai selittää? Kun vuosia sitten ensi kerran itsejalustavia vinssejä sain pyöritellä, päätin, että joskus vielä haluan sellaiset omaankin veneeseeni. Nyt se hetki siis oli käsillä, ja vinssien hankinta ajankohtaista.
Pyytelin tarjouksia useista paikoista niin koti kun ulkomailtakin. Alussa minulla ei ollut edes vinssien merkillä väliä, vaan aloitin ikäänkuin tyhjältä pöydältä. Jotkut jopa suvaitsivat vastata röyhkeään uteluuni hinnasta ja toimitusajasta. Tosin hinnat olivat usein suoraan netistä luettavissa, eikä niistä juuri alennusta luvattu, mutta vastasivat edes, kiitos siitä! Kotimaiset toimijat olivat nopeasti pelistä ulkona, ja katse kääntyikin netin välityksellä yhä useammin saksaan ja englantiin, josta ostaminen olisi helppoa EU:n ansiosta. Pariinkin saksalaiseen tunnettuun nettikauppaan tuli tehtyä tilaus, josta sitten ystävällisesti vastattiin että tavaraa ei juuri nyt ole, ja eivät tiedä koska sitä saavat, ja siksi eivät voi valitettavasti tilaustani ottaa vastaan. Näyttävät muuten samaisissa kaupoissa vinssit edelleen olevan tarjouksessa...hmm mitähän siitä voisi päätellä, onko suomalaisten visakorttiraha sittenkin jotenkin erilaista?

No ei hätiä mitiä, kybertaivaasta tavarantoimittajia löytyy haluaville muualtakin kohtuu hinnoin, ja englannista tilaukseeni (Harken st40)tuli samantien vahvistus, sekä seurantakoodi jolla saisin tilaukseni etenemistä maailman lentokentillä ja terminaaleissa iltaisin kotikoneella katsella (olisihan se pitänyt arvata, vanhaa kauppa-ja merenkulkijakansaa kun ovat). Parin viikon odotuksen jälkeen kotipostista tuli ilmoitus tavaran saapumisesta, ja päästiin vihdoin itse asennuspuuhiin. Lopullinen hinta postikuluineen oli likimain kaksi yhden hinnalla (suomessa), eli kannattavaa ajanvietettä tämä netissä notkuminen.
Tässä ollaan jo purku hommissa ja irroitamassa vanhaa Barlowia. Hiukan meisselillä apuja, vinssi lähti irti melko helposti, vaikka pohjalla oli melko runsaasti "sikaa". Oikealla vielä lähempää samainen vinssi.Tässä jo uuden sovitusta, vanhoista reijistä yhtä pystyi käyttämään , loput porattiin uusiksi, ja vanhat tietenkin tilkittiin, jotta vesi ei niistä sisään vuotaisi.
Oikealla valmis asennus, skuuttiköyden ohjaimen asentoa voi tarvittaessa muuttaa vielä jälkikäteen.

Samalla tehtiin teakista uudet "sarjat" vinssien ympärille, tässä palat vielä sovitusvaiheessa,
mutta tällaiselta sen pitäisi suurinpiirtein valmiina näyttää...


Seuraavaksi taas jotain ihan muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti