torstai 19. maaliskuuta 2009

Targa 96:n esittely vuodelta 1984

Kun en näemmä vieläkään ole veneeseen päässyt hommia jatkamaan, niin julkaistaan nyt tämäkin esittely, juttu on julkaistu vuonna 1984 Kippari-lehdessä, joka lienee nykyisen Kippari lehden jonkinlainen esi-isä. Uudemman Kipparin arkistot ulottuvat vain vuoteen -87, ja myös kustantaja on sittemmin vaihtunut, joten julkaisulupaa ei sieltä tarvinne kysellä.
Löysin kyseisen lehden omia kaappejani siivotessa, ja luettuani jutun mielenkiinnolla, ajattelin sen kiinnostavan myös muita Targan omistajia, tai sellaisen hankkimisesta kiinnostuneita, joten skannasin sen samantien myös sähköiseen muotoon luettavaksi.
Tästä samaisesta esittelystä on ollut juttua myös Targa klubin blogissa http://ptm2.cc.utu.fi/cgi-bin/ptmblog/ptmblog.pl?targa (Nr: 00025).

Mukavia lukuhetkiä kaikille Targan omistajille, ja niistä kiinostuneille!

Tekijänoikeuksia hiukan väljästi tulkiten katson oikeutetuksi kyseisen artikkelin uudelleen julkaisun tässä blogissa sen yleishyödyllisyyden vuoksi. "Julkistettua teosta saa siteerata hyvää tapaa noudattaen ja tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa" Koska kyseessä on ollut Bensowin asiakaslehti, tai niin sen ainakin tulkitsen, ja julkaisijaa ei enää voi tavoittaa lupaa kysyäkseen, voinen sen hyvillä mielin tehdä. Jos joku tästä kuitenkin närkästyy tai mielensä pahoittaa, niin ilmottautukoon kirjoittajalle, voin hoitaa tiedostojen jakelun halukkaille myös muulla tavalla.Kippari 4/1984

Julkaisija: Venetalo Bensow MarineKuvat aukeavat isompana niitä klikkaamalla!


Tässä vielä uusien veneiden esittelystä napattu sivu, josta käy ilmi mm. Targojen sen aikaiset hinnat! Osaiskohan joku kääntää nuo hinnat euroiksi, suhteutettuna nykypäivään?(Lisätty 23.03.-09) Asko lähestyi maililla, ja kertoi esim. netistä loytyvän Nordean rahanarvonkerroinlaskurin mukaan, vuonna 1984: 258 000 FIM on noin 81 000 € nykyrahassa, eli sillä saisi nyt "niukin naukin" uuden Bavaria 31:n. Hmmm.... tästä saakin jokainen vetää sitten ihan omat johtopäätökset ;-)
Samalla sivulla on mm. Siesta 32, jonka arvoksi tulisi hiukan yli 66 000 € ja Avance 245 melkein 30 000 € nykyrahalla! Mielenkiintoista... pitänee kaivella omia vanhoja laatikoita, ja etsiä kuitteja jo ostetuista tavaroista, ja suorittaa hieman "uusarvioita"Kiitos Asko!
Laitetaan taas loppukevennykseksi yksi meikäläistä hyvin kuvaava Nykäs sitaatti, vaikken nyt mikään Matti fani olekkaan, mutta eiköhän se siitä..."Niinhän se on, meillä nostetaan perunoita keväällä ja muualla syksyllä!"P.S.Päästessäni ihmisiä kirjoituksillani tällä tavoin kiusaamaan, en malta olla lopuksi pakkosyöttämättä mukaan muutamaa veneilyyn liittyvää kuvaa, varsin, kun kelvolliset nykäs sitaatit alkavat loppua. Joten vastedes on luvassa tuplakärsimyksiä tässä blogissa! Huh huh...Ensimmäisenä lokki Gullkronan myllyrannasta, ihan vaan mukavaa paikkaa muistellen :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti