lauantai 23. toukokuuta 2009

Kiirettä pitää, mutta kyllä jo aika ajoin naurattaakin...

Olkoon tällä kertaa lyhyenläntä kirjoitus, runsaalla kuvituksella. Tässä siis muutama kuva päivää ennen vesillelaskua, ja itse vesillelaskusta.


Suuri kiitos Anssille avusta, itse en tuonne olisi mahtunut. Homma tuli kunniakkaasti hoidettua, ja kerralla kuntoon.

Eli lyhyesti, kun veneen vesille saanti tuli ajankohtaiseksi, niin tärkeimmät kuntoon saatavat työt oli lämppäri, sähköt alkoivatkin olla jo suht ok! Lämppäriä laittamaan värväsin kaverini Anssin, joka kokonsa puolesta mahtui istumalaatikon luukusta sisään vaihtamaan uutta äänenvaimenninta, joka olikin taas kalliimpi investointi mitä alunperin piti, mutta ajattelin taaskin, että kyllä käyttömukavuudestakin jotain pitää olla valmis maksamaan. Ja hyvä niin, ostamani pakoputki/äänenvaimennin on kyllä hiljainen vanhaan nähden, mutta se vanhahan olikin todennäköisesti jokin muu kuin Webaston tai Eberin putki, ja oli muuten täynnä jotain valkeaa jauhetta, jonka tulkitsin asbestiksi! Oli tai ei, niin Eberi pelitti hienosti putken vaihdon jälkeen, eikä minkäänlaisia käyntihäiriöitä enää esiintynyt. Paloilman, jota laite tarvitsee, pitäisi olla suht puhdasta, vaikkei se nyt niin hirveän kronkeli siitä olekkaan, mutta kun savua vuotavista putkista tulee riittävästi poltettavaan ilmaan mukaan, niin poltto kyllä häiriintyy. Tosin sitä ennen kyllä häiriintyy jo omistajakin =)

Kuvassa uuden eristeen asennusta, joka jo on loppusuoralla. Pakko on sanoa, tosi hankalaa, vaikka konehuoneessa on tilaa, niin ei sinne oikein peräkulmiin kuitenkään yllä mistään.

Lisäksi vaihdoin lämminilmaputkien ympärille miten kuten kiedotut onnettomat solumuovi/naruviritykset, jotka oli kiinnitetty lämpöhäviöiden estämiseksi. Olisi pitänyt ottaa kuva niistäkin, mutta...

Tässä siis saarivaltakunnasta tilattu ihme-eriste. No aika näyttää!

Tilalle laitettiin briteistä tilaamani thinsulate eristettä, joka pitäisi olla testien mukaan hyvää, mutta jahka taas saadaan käyttökokemuksia niin kerrotaan lisää. Itse eristeen vetäminen putken päälle on paljon helpompaa, kuin esim. Wallaksella käytössä oleva muovipäällysteinen lasivilla. Tavara myydään 75 cm:n pätkissä, josta toinen pää on ommeltu, ja vedetään asennettaessa aina hiukan toisen yli, eikä välttämättä tarvitse mitään kiinnitystä.

Tässä valmista kaikin puolin. Eristetty ja äänenvaimennin vaihdettuna, ensikokemukset ainakin olivat positiivisia.

Myös pikku midinette on käynyt ahkeroimassa, tuloksena verhoja, hyttysverkkoja ym. kankaisia säilytystaskuja.

Surr, rurr, rrrrr, jne. Valmista syntyy, kun osaa!


Tässä mallia hyttysverkosta...


Tässä sovitellaan jo verhoja paikoilleen.

Loput kuvat ovatkin vesillelaskusta, sen valmistelusta, sekä tietysti jotain uutta, mikä meikäläistä ainakin säväytti, kun sen ekan kerran näki. Tuumikaa itse!

Pohjaan "Blakesia" runsaasti ohennettuna, kuten ennenkin...


Tää on kyllä hieno. Sääli että se on veden alla =)
Volvon kolmilapainen taittolapapotkuri asennettuna juuri ennen vesillelaskua.


Sama aukiasennossa.

Sitloodakin on siivouksen jäljiltä niin "puts blank", että!

Jaahas, ei liene epäselvää että se on kippari joka siinä tärkeänä pönöttää, kun Pasi aloittaa Elviiran matkaa veteen...


Vettä sataa, mutta jostain syystä sitä ei niin huomaa. Naurattaa vaan!


Köli kastuu, siitä se alkaa...

Turvallisesti omalla paikalla, kapu patsastelee edelleen säähän nähden hiukan liian ilomielisena, no eiköhän se hymy vielä hyydy.
Kun nyt ei ole kevennyskuvaa kiireen takia valittuna, niin menköön sarja sisäkuvia siivouksen jälkeen, uusilla patjoilla höystettynä. Itse kieltäydyin menemästä sisään ennen kuin vaimo oli saanut patjat ym. vermeet sisään, mutta kun sinne menin, niin!
Eiköhän kuvat kertone tarpeellisen!


Takaruffin uudet patjat, huomaa että patjoihin voi nyt myös pedata vuodevaatteet, mikä ennen ei olisi onnistunut, eli patjat on leikattu eritavoin kuin ennnen.

Salongista, pientä optimismia, nyt jo mausteet hyllyssä =)


Lisää patjoja, erittäin hienot ja hyvin istuvat patjat. Myös matto on uusi.

Hiukan lähikuvaa. Hmmm... melkein sanattomaksi veti meikäläisen kun ensikerran astuin sisään veneeseen. Tuntui että kaikki se työ mitä tehtiin oli tosiaan vaivan arvoista, kun näki lopullisen tuloksen. Ei paljoa kivistänyt sillä hetkellä!


Kaikki sopi just, eikä melkein. Hienoa!
Patjat Elviiraan on valmistanut
Kangas ja Patjatalo, puh. 044 749 3888
Tässä tämä tälläkertaa, jos ennen lomia vielä ehditään jotain kirjoittaa, niin mastohommissa toivon mukaan ollaan ja saadaan se uusi purjekin hilattua ylös.
Siihen asti, mukavaa kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti